Sol Tarafta Uyuşma Belirtileri ve Tedavisi
11 Temmuz 2024

Sol Tarafta Uyuşma Belirtileri ve Tedavisi

Sol Tarafta Uyuşma

Sol tarafta uyuşma, genellikle kollarda, bacaklarda ve ayaklarda meydana gelir. Uyuşma, vücudun herhangi bir bölgesindeki sinirlerin üzerine uzun süreli baskıdan ve o bölgedeki hücrelerin beslenememesi (kan dolaşımının zayıflaması) sonucu oluşan karıncalanma ve iğne batma hissidir. Vücuttaki tek taraflı uyuşmalar genellikle uzun süre yatmaktan veya oturmaktan kaynaklanır. Ancak, bu durumun altında yatan sağlık sorunları göz ardı edilmemelidir.

Sol Tarafta Uyuşma Neden Olur?

  • Vitamin eksikliği
  • Aşırı alkol kullanımı
  • Şeker hastalığı
  • Romatizmal rahatsızlıklar

Uyuşma daha çok ayak ve ellerde oluyorsa, bunun başlıca sebebi şeker hastalığı olabilir. Ellerdeki uyuşma genellikle çalışma biçimiyle ilgilidir. Örgü örmek, bilgisayar klavyesi kullanmak, bulaşık yıkamak ve uzun süreli kuvvet gerektiren işlerde ağrı ve uyuşma kaçınılmazdır. Bu durum, parmak sinirlerinin bilekte sıkışmasından kaynaklanır. Ellerimizi dinlendirerek bu durumu önlemek mümkündür. Ancak, bu uyuşmanın sebebi boyun fıtığı da olabilir. Boyun fıtığı ile ilişkili durumlarda uyuşukluk dirseklere kadar ilerleyebilir ve devam ederse mutlaka doktor yardımı gereklidir. Sol koldaki uyuşma, kalp krizi habercisi de olabilir.

Ayaklardaki uyuşma, uzun süreli ayakta durma, uzun süreli oturma, kemik kırıklarındaki kas sıkışması ve ortopedik rahatsızlıklar gibi birçok nedene bağlıdır. Özellikle ayak uyuşmaları, ortopedik nedenler ve kan dolaşımı bozukluğu nedeniyle kesinlikle göz ardı edilmemelidir. Mümkün olduğunca ayakkabı seçimi ortopedik olmalı, oturma şekli ve süresi kontrol altında tutulmalıdır.

Sol taraftaki uyuşma genel bir dağılım gösteriyorsa, bunda en büyük faktör vitamin eksikliği (özellikle B vitamini) ve aşırı sigara ve alkol tüketimidir. Aşırı alkol tüketimi sinir hasarlarına yol açar, bu da uyuşukluk ve ilerleyen evrelerde his kaybına neden olabilir.

Sol Tarafta Uyuşma Tedavisi Nasıl Yapılır?

  • Alkolden uzak durulmalı
  • Vitamin desteği alınmalı (B, B12, Kalsiyum)
  • Yatak istirahati (Travma ve yaralanma varsa)
  • El ve kol egzersizleri yapılmalı
  • Boyun sinirleri egzersizleri uygulanmalı

Ek olarak, sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek, düzenli egzersiz yapmak ve dengeli beslenmek, sinir sistemi sağlığını korumaya yardımcı olabilir. Stres yönetimi ve düzenli tıbbi kontroller de olası sağlık sorunlarını erken tespit etmek açısından önemlidir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

MUSTAFA

27 Mayıs 2024 Pazartesi

SOL TARAFDA DA UYUŞMA VE KARINCALANMA VAR

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Mustafa, yaşadığın bu belirtiler ciddi bir sağlık sorununun habercisi olabilir. Sol tarafda uyuşma ve karıncalanma sorununu ihmal etmemeni ve bir an önce bir sağlık profesyoneline danışmanı tavsiye ederim. Bu belirtiler, sinir sıkışmasından kalp problemlerine kadar farklı nedenlerden kaynaklanabilir. Sağlığını ihmal etmemeli ve en kısa sürede uzman bir doktordan randevu almalısın. Geçmiş olsun.

2. Cevap
cevap

Mehmet Kaya

Mustafa bey uzun süreli uyuşma ve karıncalanma hissi bir iç hastalığı veya beyin hastalığının belirtisi olabilir. Bu nedenle bir rahatsızlık durumu olup olmadığını tespit etmek için konuyu uzman hekime bildirin. Yapılacak tahlil ve tetkikler sonrasında ciddi bir durum olup olmadığı anlaşılacaktır. Fizik tedavi hareketleri yapmanızda fayda bulunmaktadır.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Ayak Karıncalanması Belirtileri ve Tedavisi

Ayak Karıncalanması Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Sağ El Uyuşması Belirtileri ve Tedavisi

Sağ El Uyuşması Belirtileri ve Tedavisi