Parmak Uyuşması Belirtileri ve Tedavisi
24 Haziran 2024

Parmak Uyuşması Belirtileri ve Tedavisi

Parmak Uyuşması

Parmak uyuşması, bireylerin vücutlarının farklı hareketler nedeniyle verdiği tepkilerden biridir. Vücudun birçok bölgesinde uyuşma, genellikle bu bölgelerin baskı altında kalmasından kaynaklanır. Bu durum oldukça normaldir. Ancak, uyuşan bölge herhangi bir baskı almıyorsa, bu durumda anormal problemler olabilir. Parmak uyuşması, bazen aşırı hızlı sıcaklık değişimleri sonrasında da meydana gelebilir. Uyuşma durumunda, parmakta iğnelenme ve karıncalanma hissi oluşabilir. Bu his birçok farklı nedenle ortaya çıkabileceği için, sorunun süreklilik göstermesi durumunda detaylı bir tıbbi muayeneye ihtiyaç duyulabilir. Parmak uyuşması sırasında, eğer parmakta renk değişimleri meydana geliyorsa, bu durum sorunun çok daha ciddi olduğunu gösterebilir. Renk değişimine rağmen müdahale edilmezse, ilerleyen zamanlarda ciddi ve kalıcı hasarlar oluşabilir. Bu sorun doku bozulmalarına ve buna bağlı olarak diğer hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Parmak uyuşması rahatsız edici bir hal almışsa, kesinlikle tedavi edilmesi gerekmektedir.

Parmak Uyuşmasının Nedenleri

  • Boyunda meydana gelen kireçlenme sorunları bile parmak uyuşmasına neden olabilir. Sinir ağları, ayaktan kafa derisine, parmaklardan ayaklara kadar yaygındır. Boyunda kireçlenme, kemik hasarına neden olarak kemik tümörüne veya osteopeni gibi problemlere yol açabilir. Bu da doğrudan parmaklarda uyuşmalara neden olabilir.
  • Dolaşım bozukluğu olan kişilerde parmak uyuşması sıkça görülür. Kalpte veya diğer dolaşım organlarında ortaya çıkan dolaşım bozuklukları nedeniyle parmaklara yeterince kan gitmeyebilir. Bu durumda uyuşma meydana gelebilir.
  • Kontrol edilemeyen diyabet hastalıkları, parmaklarda uyuşma sorunlarına neden olabilir. Bu sorunlar hızlı bir şekilde belirti göstererek parmak uyuşmasına yol açabilir.
  • Ağır metallere ve diğer kimyasallara maruz kalma, parmak uyuşması sorunlarına yol açabilir. Ayrıca aşırı alkol ve sigara kullanımı da uyuşukluk sorunlarını tetikleyebilir.
  • Ciddi mineral ve vitamin eksiklikleri, kasların kasılıp gevşemesine etki ederek uyuşukluğa neden olabilir.

Parmak Uyuşmasının Tedavisi

Parmak uyuşmasının teşhisi için öncelikle doktorunuza başvurmanız gerekmektedir. Doktorunuz tam olarak teşhisi koyduktan ve ilaç tedavilerine başladıktan sonra, sizin de yapmanız gereken birçok şey vardır. Bunlardan biri, düzenli olarak egzersiz yapmaktır. Düzenli egzersizler, doğuştan gelen sorunların çözülmesinde bile olumlu sonuçlara neden olabilir. Ayrıca, stres azaltmaya yönelik olarak da etkili olmaktadır.

Parmak uyuşması sorununun yanı sıra, beslenme alışkanlığının değiştirilmesi gerekmektedir. Kan dolaşımının düzenlenmesinde önemli bir etkisi olan beslenme şekli ve tüketilen yiyecekler özenli ve sağlıklı bir şekilde seçilmelidir. Bu sorun için yapılabilecek en önemli şeylerden biri de doktorun önerisine bağlı olarak sıcak ve soğuk presler uygulamaktır. İltihaplı olarak meydana gelen uyuşma sorunlarında bu tür uygulamaların faydası büyüktür.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Venüs

12 Nisan 2024 Cuma

Merhaba, kısa süre önce ellerim de uyuşma durumu ortaya çıkmaya başladı. Ellerim de çıkan bu uyuşma her hangi bir hastalığın habercisi olarak ortaya çıkmış olabilir mi acaba ne yapmam gerekiyor

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba, ellerde uyuşma farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir. Sinir sıkışması, karpal tünel sendromu, vitamin eksiklikleri veya dolaşım sorunları gibi durumlar bu belirtilere yol açabilir. En doğru tanı ve tedavi için bir doktora başvurmanız önemlidir. Geçmiş olsun.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Başta Karıncalanma Nedenleri

Başta Karıncalanma Nedenleri

Haber Bülteni